opc_loader
Promotie

Tacx T2180 Vortex Smart Fietstrainer

Tacx T2180 Vortex Smart trainer, eenvoudig via telefoon ipad of tablet trainen met de tacx cycling video's
 

De Vortex is een interactieve Smart trainer die werkt met een elektrorem. Deze rem simuleert de weerstand die je ook ervaart als je buiten fietst en is geschikt voor een gemiddeld trainingsniveau. De maximale weerstand is 950 Watt. In plaats van met een stuurcomputer train je door de Vortex snel en gemakkelijk te koppelen aan de Tacx apps. Uit de vele trainingsmogelijkheden kun je de software kiezen die het beste bij jou en je manier van trainen past. 

De trainer communiceert draadloos via ANT+ en Bluetooth® Smart zodat je gemakkelijk traint met je smartphone of tablet. Het uitlezen van je prestatiegegevens is mogelijk op verschillende devices tegelijkertijd; zoals op je smartphone en fietscomputer of sporthorloge. 

Op het moment dat de Vortex Smart niet aan een smartphone, tablet of computer is gekoppeld dan gedraagt deze zich als een fluid trainer, dus progressief: hoe hoger je snelheid, hoe hoger de weerstand. Het is dus mogelijk om deze trainer “stand-alone” te gebruiken.

449,00 389,00 U bespaart: 13%
x
Beschrijving

Software Tacx apps & apps van derden. PC software via upgrade.
Bediening Automatisch
Remtype Elektro
Realistische hellingshoek 7% 1
Simulatie afdaling -
Max remvermogen (10 sec.) 950 Watt
Vermogen sprint (1 min.)  750 Watt
Massatraagheid 11,81 kg 2
 

Extra informatie

De elektrorem is geschikt voor een gemiddeld trainingsniveau. Door middel van het opwekken van een magnetisch veld wordt de hellingshoek van de weg omgezet in weerstand op de fiets. De elektrorem kan de weg tot 7% natuurgetrouw nabootsen. Deze rem simuleert geen afdalingen.

De i-Vortex werkt met een elektrorem. Door magneten en elektromagneten naast een roterende aluminium schijf te plaatsen, ontstaan er wervelstromen die een tegenwerkend magnetisch veld opwekken. Op deze manier wordt een contactloze, onderhoudsvrije rem gerealiseerd die ook nog eens stil is. Dankzij de elektrorem is een weerstand in te stellen die je ook ervaart op de weg of in een beklimming.

Virtuele snelheid
De elektrorem beschikt niet over een aandrijving voor afdalingen, zoals de motorrem van de i-Genius, en er is minder kracht tijdens het bergop rijden. Bij het fietsen in een virtuele omgeving of in een film kun je buiten het bereik komen waarvoor de rem geschikt is. Om zowel renners met een motorrem als met een elektrorem wedstrijden tegen elkaar te kunnen laten rijden via Multiplayer, heeft Tacx de virtuele snelheid ontwikkeld. Dit begrip vertaalt de geleverde energie in een snelheid, waardoor een eerlijke wedstrijd kan worden gegarandeerd. Indien deze snelheid afwijkt van de snelheid waarmee het achterwiel draait, wordt in het rood de virtuele snelheid op het scherm getoond.

Beoordelingen (0)
Tacx T2180 Vortex Smart Fietstrainer heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: