opc_loader

Tacx T2800 NEO Smart fietstrainer

Tacx

Tacx T2800 NEO Smart fietstrainer

De NEO Smart is de krachtigste, intelligentste en stilste indoortrainer van het moment. Het is de eerste echte direct drive, er zit namelijk niet één fysieke overbrenging in. De wegsimulatie is zeer natuurgetrouw, er gaat geen kracht verloren. De krachtige motor kan een weerstand uitoefenen tot 2200 Watt en simuleert een helling realistisch tot 25%, tevens drijft hij aan in afdalingen. Dit alles leidt tot het meest natuurgetrouwe fietsgevoel, ook tijdens beklimmingen.

Het uitblijven van een fysieke overbrenging zorgt er bovendien voor dat het een zeer stille trainer is, er is immers niets dat ratelt of langs elkaar wrijft. Tevens is kalibreren niet nodig en vindt er geen slijtage plaats. Zoals andere Smart trainers communiceert de NEO via ANT+ en Bluetooth Smart waardoor je hem snel en gemakkelijk koppelt aan de apps van Tacx. Het uitlezen van je prestatiegegevens is mogelijk op verschillende devices tegelijkertijd; zoals op je smartphone en fietscomputer of sporthorloge. 

Op het moment dat de NEO Smart niet aan een smartphone, tablet of computer is gekoppeld dan gedraagt deze zich als een fluid trainer, dus progressief: hoe hoger je snelheid, hoe hoger de weerstand. Het is dus mogelijk om deze trainer “stand-alone” te gebruiken. Daarnaast bevat de NEO Plug in/Plug out technologie waardoor die met en zonder stekker gebruikt kan worden. Gebruik hem met stekker voor een optimaal fietsgevoel, met name tijdens het opstarten en in afdalingen. Zonder stekker kan de NEO geen afdaling simuleren.

1.299,00 1.199,00 U bespaart: 8%
x
Beschrijving

Software Tacx apps & apps van derden. PC software via upgrade.

Bediening Automatisch

Remtype Direct drive

Realistische hellingshoek 25% 1

Simulatie afdaling -5%

Max remvermogen (10 sec.) 2200 Watt

Massatraagheid 125 kg 2


1 Bij lichaamsgewicht 75 kg
2 Vliegwieleffect: hoe hoger de waarde, hoe realistischer het fietsgevoel
 

Wegpatroon simulatie

Als enige trainer beschikt de NEO over wegpatroonsimulatie waarmee je binnen het gevoel van kasseien, gravel, offroad en andere soorten wegen kunt ervaren. Je voelt de trillingen van het wegdek in je benen, precies zoals je dit buiten ook zou voelen. Deze compleet nieuwe feature kan uitgevoerd worden met sommige Tacx Films, wanneer je rijdt in onze virtuele werelden en met Zwift.

Verbinden met Windows PC

Heb je een NEO Smart en wil je meer uit je trainingen halen dan mogelijk is met de apps van Tacx? Dan bestaat de mogelijkheid om de trainer te koppelen aan je computer. Op die manier kun je trainen met de Tacx Trainer Software 4, Advanced.

Het regelen van de weerstand en uitlezen van je prestatiegegevens gebeurt dan via je computer in plaats van je tablet of smartphone. Je kunt bijvoorbeeld langere video’s rijden, uitgevoerd in HD of Blu-Ray kwaliteit, en wanneer de hellingshoek verandert wordt de weerstand hierop aangepast. 

Indien gewenst kunnen wij wanneer u een cassette mee besteld deze op de trainer monteren.
Graag dit bij de bestelling bij de opmerking vermelden.

Extra informatie

Het innovatieve werkingsprincipe is de puurste vorm van direct drive technologie. Om de power efficiëntie van trapper tot motor te optimaliseren zijn namelijk alle fysieke overbrengingen; zoals een riem, rolletje of wiel, weggelaten. Je ‘power flow’ wordt nergens onderbroken waardoor er geen vermogen of kracht verloren gaat.

De remkracht wordt dynamisch geregeld door een virtueel vliegwiel. Dit houdt in dat de weerstand voortdurend wordt berekend en bijgesteld om natuurlijk weggedrag te simuleren. Waar andere trainers een fysiek vliegwiel bevatten om over het dode punt heen komen, voorspelt de NEO aan hand van berekeningen de fietsbeweging en simuleert zo een vliegwiel. De NEO bevat FAST technologie wat betekend dat die 1000 keer per seconden berekeningen uitvoert om je beweging te kunnen voorspellen. Het virtuele vliegwiel veroorzaakt een variabel inertia-effect waardoor de fietsbeweging van iedere renner met een bepaald gewicht (tot 125kg) natuurgetrouw gesimuleerd kan worden.

Bij het berekenen van de benodigde remweerstand worden alle natuurkundige formules waarmee een wielrenner op de weg te maken krijgt, toegepast om tot een natuurgetrouwe situatie te komen. Zoals de luchtweerstand, rolweerstand, stijgingspercentage, gewicht, luchtdruk, windsnelheid, temperatuur, hoogte, massatraagheid en remeigenschappen spelen allemaal een rol en worden honderden keren per seconde opnieuw berekend om een realistisch gevoel te bereiken.

LED lamp
De direct drive is voorzien van een LED lamp die van kleur verandert op het ritme van je vermogen. Lever je meer vermogen, dan wordt die rood. Fiets je met een laag vermogen, dan is die blauw.

Beoordelingen (0)
Tacx T2800 NEO Smart fietstrainer heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: